Historie

Posted on February 18, 2014

Støtteforeningen

Støtteforeningen LGBT+ Biblioteket er en forening af Bibliotekets lånere, aktive i Biblioteksgruppen i LGBT+ Danmark – Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner – samt andre, som finder det vigtigt, at der eksisterer et bibliotek for især disse mennesker.

Oprindelig blev Støtteforeningen dannet for at sikre Biblioteket, hvis Landsforeningens betalingsstandsning i 1994 skulle føre til opløsning. Pengene til den løbende støtte til LGBT+ Biblioteket kommer fra medlemmernes årlige kontingent og fra indbetalte støttebeløb.

Foreningen bidrager økonomisk til Bibliotekets samlinger ved en gang om året at købe dansk litteratur, som er udkommet året før, og som ikke inden er modtaget direkte fra forlagene. Foreningen sørger desuden for indbinding af relevante danske tidsskrifter.

Årligt bliver der udarbejdet en litteraturliste over nye bøger på dansk, som rummer kommentarer til hver titel med oplysning om LGBT-relevant indhold. Litteraturlisterne, der er opdelt i skøn- og faglitteratur, bliver sendt ud til Støtteforeningens medlemmer. Litteraturlisterne kan ses ved at klikke på Nye bøger.

Oplysningerne om skønlitteraturen bliver efterhånden samlet i en database kaldet ”LGBT Bibliografi : skønlitteratur på dansk”. Den indeholder nu over 1.500 titler.

Med baggrund i databasen har Støtteforeningen udgivet diverse boglister med rubrikker som f.eks. Regnbuefamilier, Norden, Unge, Trans, Fransk på dansk, Digte, Krimier, m.v. Boglisterne kan ses ved at klikke på Boglister.

Støtteforeningens medlemmer modtager tre gange om året et nyhedsbrev, som orienterer om bestyrelsens aktiviteter.

 

LGBT+ Biblioteket

Biblioteket er blevet opbygget gennem de seneste 40 år. I dag præsenterer det sig med en omfattende bogsamling med litteratur på dansk og på engelsk. Desuden findes der en samling af indbundne danske tidsskrifter.

Bogbeholdningen er skabt gennem gaver og indkøb, og den indeholder både helt ny og ældre litteratur på dansk og på engelsk. Sammenlignet med hvad der findes andre steder i Danmark og i udlandet, er der her tale om en unik bogsamling.

Bøgerne, som står på hylderne, er registreret i databasen LibraryThing. Et link hertil kan findes ved at klikke på Links.

Biblioteket er først og fremmest et tilbud til LGBT+ Danmarks medlemmer, som kan låne bøger med hjem. Aktivister og ansatte i LGBT Danmark kan desuden bruge det som hjælp i deres arbejde.

Andre må nøjes med at bruge Bibliotekets tilbud på stedet. Her er mulighed for at læse i tidsskrifter, få tip til læsning, modtage brochurer og ikke mindst kan man finde studiemateriale til forskellige projekter.

 

Nedenfor findes diverse tekster hentet fra Nyhedsbrevene

Biblioteket nu i Medborgerhuset (Nr. 86)

Støtteforeningen er blevet 20 år (Nr. 60)

Biblioteket mere end 30 år (Nr. 60)

Biblioteket mere end 25 år (Nr. 45)

Genetablering af Biblioteket (Nr. 44)

LBL Bibliotekets kamp for overlevelse 2008

LBL flytter – hvad sker der med Biblioteket (Nr. 41)

Støtteforeningen er blevet 20 år (Nr. 60)

Biblioteket mere end 30 år (Nr. 60)

Biblioteket mere end 25 år (Nr. 45)

Genetablering af Biblioteket (Nr. 44)

LBL Bibliotekets kamp for overlevelse 2008

LBL flytter – hvad sker der med Biblioteket (Nr. 41)

10 år med Støtteforeningen (Nr. 29)

Biblioteket gennem 20 år (Nr. 27)

Biblioteket i rutsjebanen (Nr. 27)

Biblioteket 15 år (Nr. 12)

Biblioteket i nye, pæne lokaler (Nr. 4)

Comments are closed.