Historie

Posted on February 18, 2014

Støtteforeningen

Støtteforeningen LGBT Biblioteket er en forening af Bibliotekets lånere, aktive i Biblioteksgruppen i LGBT Danmark – Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner – samt andre, som finder det vigtigt, at der eksisterer et bibliotek for især disse mennesker.
Oprindelig blev Støtteforeningen dannet for at sikre Biblioteket, hvis Landsforeningens betalingsstandsning i 1994 skulle føre til opløsning. Pengene til den løbende støtte til LGBT Biblioteket kommer fra medlemmernes årlige kontingent og fra indbetalte støttebeløb.
Foreningen bidrager økonomisk til Bibliotekets samlinger ved en gang om året at købe dansk litteratur, som er udkommet året før, og som ikke inden er modtaget. Foreningen sørger desuden for indbinding af relevante danske tidsskrifter som f.eks. Out & About.
Årligt bliver der udarbejdet en litteraturliste over nye bøger på dansk, og den rummer kommentarer til hver titel med oplysning om essentielt indhold. Litteraturlisterne bliver sendt ud til medlemmerne af Støtteforeningen.
Oplysningerne om skønlitteraturen bliver efterhånden samlet i en database kaldet ”LGBT Bibliografi : skønlitteratur på dansk”. Den indeholder nu over 1.400 titler.
Med baggrund i databasen har Støtteforeningen udgivet fem boglister, som indeholder følgende emner: 1) Skønlitteratur 2) Ældre litteratur (ca. før 1970) 3) Krimier & digte 4) Børne- & ungdomslitteratur 5) Biografier & anden faglitteratur
Støtteforeningens medlemmer modtager tre gange om året et nyhedsbrev, som orienterer om foreningens aktiviteter.

LGBT Biblioteket

Biblioteket er blevet opbygget gennem de seneste mere end 30 år. I dag præsenterer det sig med en omfattende bogsamling samt nogle tidsskrifter fra ind- og udland. Bogsamlingen er imidlertid delt, idet ca. halvdelen af bøgerne befinder sig på magasin, men det er næsten udelukkende udenlandske titler, som er blevet valgt fra på grund af alder.
Bogsamlingen er skabt gennem gaver og indkøb, og den indeholder både helt ny og ældre litteratur på dansk og på engelsk. Sammenlignet med hvad der findes andre steder i Danmark og i udlandet, er der tale om en unik bogsamling.
Bøgerne, som står på hylderne, er registreret i databasen LibraryThing. Et link hertil kan findes under Biblioteket på LGBT Danmarks hjemmeside: www.lgbt.dk
Biblioteket er først og fremmest et tilbud til LGBTs medlemmer, som kan låne bøger med hjem. Aktivister i LGBT kan desuden bruge det som hjælp i deres arbejde.
Andre må nøjes med at bruge Bibliotekets tilbud på stedet. Her er mulighed for at læse i tidsskrifter, få adresserne til feriens mødesteder, og ikke mindst kan man finde studiemateriale til forskellige projekter.

Nedenfor findes diverse tekster hentet fra Nyhedsbrevene.

Comments are closed.